Xiaomi со неверојатно висок раст на продажба во Европа

Објавено на 04.08.2021 во НовостиXiaomi со неверојатно висок раст на продажба во Европа

Xiaomi продолжи со растот во производството и во продажбата и за прв пат досега, уредите на кинескиоит бренд се најпродавани смартфони во Европа. Кога го надмина Apple стана втор најпродаван смартфон во светот, а сега и во Европа.

Strategy Analytics објави дека во вториот квартал се продадени 12,7 смартфони на Xiaomi во Европа во вториот квартал, што претставува е еднакво на раст од 67,1%. Apple исто така постигна раст од 12,7% со својот iPhone 12. Xiaomi најмногу се продава во Русија, Украина, Шпанија и Италија.

Автор: Aleksandar Stankov