Што да очекуваме од SAMSUNG Galaxy S22 Ultra: Камера, дисплеј и батерија

Објавено на 16.08.2021 во НовостиШто да очекуваме од SAMSUNG Galaxy S22 Ultra: Камера, дисплеј и батерија

Светот е спремен да го поздрави следниот предводник на Samsung - Galaxy S22 серијата, за која веќе интензивно протекуваат новите податоци. S22 Ultra ќе биде со џиновски сензор на камерата - 108MP, додека за другите два модела од Samsung S22 серијата ќе бидат со 50MP. 12MP ултрашироката камера за S21 Ultra ќе биде присутна исто така, додека новите сензори за зумирање ќе бидат 12MP за сите три модели на смартфони, дури и оној со 108MP.

Ако е овој сензор со големина од 1.4 μm, тогаш ќе треба да очекуваме подобро зумирање при слаба осветленост, како и формирањето на боите, со балансот на бели бои од сите Galaxy S22 Ultra сензори. Големината на дисплејот на Galaxy S22 Ultra ќе биде 6.8 инчи, со модерна LTPO технологија и 120Hz. Едниот ќе биде со QHD+ резолуција. Единственото нешто што Samsung би можел да го промени е OLED генерацијата на панелот. 

Со оглед на тоа што S22 Ultra ќе ја задржи истата огромна батерија од 5000mAh, би можел да го има и Snapdragon 895 процесорот, изработен преку 4 нанометарски процес на производство, чиј век на траење ќе биде уште подолг во споредба со веќе долготрајната батерија на S21 Ultra. Помалите браќа на Galaxy S22 серијата ќе биде опремена со новиот сензор од 50MP на Samsung и 12MP 3x оптички зум на камерата.