Криминалот со криптовалути во Италија и Германија се зголемува

Објавено на 20.08.2021 во НовостиКриминалот со криптовалути во Италија и Германија се зголемува

Криптовалутите во Германија и Италија се рај за криминалците, кои се повеќе ги користат за своите нечисти бизниси. Царинската управа на Бон официјално објави дека криминалците се повеќе користат криптовалути.

„Употребата на криптовалути за плаќање преку Интернет во контекст на криминал е очигледно во пораст“, ​​велат од управата.

Биткоин и Монеро се користат најмногу во криминалните активности, со што тие се целосно анонимни во процесот на нарачување и испраќање недозволени стоки и услуги. Се уште немаме детали за колкави трансфери на пари станува збор и дали се фатени некои организации.