Избришете ги овие малициозни апликации од вашиот Android веднаш

Објавено на 24.08.2021 во AndroidИзбришете ги овие малициозни апликации од вашиот Android веднаш

Google моментално отстранува неколку апликации од Google Play Store, кои што се поврзани со криптовалути. TrendMicro открил дека овие апликации се малициозни, кои се промовирале како апликации за копање на криптовалути. Тие им ветувале огромни профити на корисниците со тоа што барале да инвестираат во cloud-mining бизниси, за што наводно добивале одредена сума на криптовалути. 

Апликациите барале $15 месечно за претплата од корисниците. Избришете ги следните лажни крипто рударски апликации од вашиот Android што е можно побрзо:

     BitFunds – Crypto Cloud Mining
    Bitcoin Miner – Cloud Mining
    Bitcoin (BTC) – Pool Mining Cloud Wallet
    Crypto Holic – Bitcoin Cloud Mining
    Daily Bitcoin Rewards – Cloud Based Mining System
    Bitcoin 2021
    MineBit Pro - Crypto Cloud Mining & btc miner
    Ethereum (ETH) - Pool Mining Cloud