Се очекува висок раст на Биткоин

Објавено на 02.09.2021 во НовостиСе очекува висок раст на Биткоин

Биткоин пред неколку дена надмина 50 илјади долари вредност, но сега повторно падна на 48.000 утрово. Се разбира, секогаш ќе ги има тие осцилации со издигнувања и падови, но ова од утрово е само повлекување што нема да продолжи.

Експертите очекуваат дека Биткоин ќе се издигне до 60 илјади долари, што може да потрае еден месец, два или три. Моментално на пазарот на криптовалути, веднаш после Биткоин, следува Етериум со 3160 долари вредност, после него е БНБ со 300 долари, Лајткоин 175 долари, итн.