iPad mini 6 слики демонстрираат дизајн со Apple Pencil

Објавено на 14.09.2021 во НовостиiPad mini 6 слики демонстрираат дизајн со Apple Pencil

Шестата генерација на iPad mini пристигнува денеска, за неколку часа, додека да почне официјалниот настан на Apple. На Twitter се споделени неколку слики, на кои може да се види дека со новиот дизајн се променети копчињата за звук, кои претходно беа странично поставени од десната страна, но сега се странично, одозгора.

Тоа е планот за да се овозможи Apple Pencil за цртање и подобрено искуство. Другите алатки визуелизираа целосниот дизајн на екранот се комплетира со тенки рамки и без home копче, Touch ID скенер за отпечатоци на прсти вграден во power копчето и стерео звучници. iPad mini 6 ќе биде достапен во следните бои: Space Gray, Silver, Rose Gold, Gold, и Sky Blue. Стандардната варијанта со 64GB и Wi-Fi ќе биде $399, додека со 256GB меморија ќе биде $549.