Брзото полнење на Pixel 6 Pro е потврдено од регулаторното тело

Објавено на 20.09.2021 во НовостиБрзото полнење на Pixel 6 Pro е потврдено од регулаторното тело

Потврдено е со извештај од август дека Pixel 6 серијата би можела да има поддршка за 33W полнење со кабел. Барем еден Pixel 6 Pro модел ќе понуди брзо полнење во споредба со претходната генерација на Pixel телефони, кои заминаа подалеку од 18W. 

Тајванското регулаторно тело за телекомуникации, National Communications Commission (NCC), дало одобрение за новите брзини за полнење на Pixel 6 Pro: 5V/3A (15W), 9V/2A (18W), 9V/3A (27W), и 11V/3A (33W). Батеријата би требало да биде со капацитет од 5,000mAh, при што брзината на полнење од 33W се чини како пресилна за големината на батеријата.