Спецификации за iPhone Flip, Apple се спрема за два тенки преклопни смартфона

Објавено на 21.09.2021 во НовостиСпецификации за iPhone Flip, Apple се спрема за два тенки преклопни смартфона

Apple сигурно ќе се вклопи добро во ерата на преклопни смартфони, кој моментално е во фаза на развој на два преклопни модели: преклопување како школка и вертикално преклопување. Се прогнозира дека овие модели излегуваат во 2023 година, а аналитичарот Минг-Чи Куо тврди дека преклопниот смартфон во форма на школка, ќе се нарекува iPhone Flip.

Едниот преклопен смартфон на Apple ќе биде со екран од 7.5 инчи, за кого не се знае дали ќе се преклопува вертикално или хоризонтално, кој ќе се произведува од Samsung, не од LG. Погледнете го видеото за подетален концепт околу идните преклопни смартфони на Apple.