Протече Samsung скица за преклопен Galaxy Note смартфон

Објавено на 23.09.2021 во НовостиПротече Samsung скица за преклопен Galaxy Note смартфон

Ice Universe објави претходно дека Samsung работи на нов Galaxy Note уред, кој одлучи годинава да не лансира Galaxy Note уред. Преклопните Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 се годинава во фокусот на вниманието.

Во меѓувреме се објави слика со патент скица за Galaxy Note, кој изгледа дека се враќа во преклопно издание. LetsGo Digital ги нацртал претпоставките за новата дизајнерска линија што Samsung планира да ја направи кај Galaxy Note. Патент апликацијата што Samsung ја пополнил се нарекува "Galaxy Flex Note Foldable Smartphone." Изгледа многу слично како Galaxy Z Fold 3, но нема да има надворешен дисплеј. Без екстерен дисплеј, цената се очекува да биде пониска. Се разбира, S Pen секако мора да биде тука.