Ракавицата на Meta ќе ви овозможи да ги почувствувате нештата виртуелно

Објавено на 17.11.2021 во НовостиРакавицата на Meta ќе ви овозможи да ги почувствувате нештата виртуелно

Визијата на Марк Цукерберг е во иднина да поминуваме повеќе време во виртуелен/мета свет, одошто во реалниот свет. Компанијата се спремаше за ова сценарио со години и има многу вложено во ваквата технологија. 

Ако сакате да погледнете како изгледа животот во таквиот мета свет, погледнете го видеото одозгора. Во иднина ќе седиме на софа со специјални очила и нештата ќе ги доживуваме во некаков дигитален свет, што звучи малку како на филмот Matrix. Марк Цукерберг ја претстави иновацијата оваа недела-специјална ракавица што ќе им овозможи на луѓето да ги почувствуваат предметите во виртуелниот свет.