Израел забрани продажба на ит-технологија во 65 земји

Објавено на 25.11.2021 во НовостиИзраел забрани продажба на ит-технологија во 65 земји

Министерството за одбрана на Израел официјално го намали бројот на земји што израелските компании може да им продаваат ит-технологија поради глобалната криза за хардвер компоненти за технолошки уреди.

Забраната за продажба важи за 65 земји, така што на новата листа има 37 земји, кои претходно биле 102, официјално објави израелскиот деловен дневен весник Калкалист.