Motorola го спрема првиот смартфон со камера од 200MP

Објавено на 26.11.2021 во Новости



Motorola го спрема првиот смартфон со камера од 200MP

Ice Universe објави дека Motorola ќе биде еден од првите брендови за смартфони со телефон со камера од 200MP. Не се спомнува конкретен модел и кога ќе го претстави Motorola, но веројатно ќе биде тоа во текот на првата половина од следната година. 

Следниот модел што ќе го претстави Motorola, според досегашните гласини е Edge 30 Ultra, но тој уред би требало да има два сензора со резолуција од 50MP, а не 200MP така што новиот сензор ќе биде имплементиран во некој друг модел. Компанијата во последно време прва ги претставуваше телефоните со новите Samsung сензори беше кинескиот Xiaomi кои исто така планираат да вградат 200MP сензор во следните телефони.