Google Chrome ја продолжува поддршката за Windows 7

Објавено на 26.11.2021 во WindowsGoogle Chrome ја продолжува поддршката за Windows 7

Стариот Windows 7, за кого веќе поддршката од компаниите полека почнува да се стопира, полека почнува да се отстранува на сметка на Windows 11. За оние што уште го преферираат Windows 7, има добри вести, затоа што Google Chrome продолжува со поддршката уште некое време.

Планирано беше Google да престане да поддржува Windows 7 за Chrome, во јануари 2022 година. Сепак, компанијата соопшти дека поддршката на Chrome за Windows 7 ќе биде продолжена најмалку до 15 јануари 2023 година.

Автор: Aleksandar Stankov