Samsung се штелува да го симне Apple од тронот оваа четвртина

Објавено на 01.12.2021 во НовостиSamsung се штелува да го симне Apple од тронот оваа четвртина

Компонентите за производство на смартфони и понатаму се главната пречка за масовно производство на смартфоните. Apple во втората четвртина бил со учество од 13.7% на пазарот поради iPhone 13 серијата, што значи на второ место, додека бил со 16% во третата четвртина. Samsung во третата четвртина е значително на повисоко ниво.

Samsung бил со 21.2% учество на пазарот во третата четвртина, додека неговото учество во последното тримесечје изнесува 19.4%, кое очигледно се стреми за да се искачи на највисоко ниво и во Q4 2021. Oppo, Xiaomi, и Vivo се трети, четврти и петти на скалата. Цифрите дефинитивно демонстрираат дека Samsung ќе го симне Apple од тронот за брзо време. 

Автор: Aleksandar Stankov