Протекоа спецификациите за камерата на Samsung Galaxy S22 5G и Galaxy S22+

Објавено на 01.12.2021 во НовостиПротекоа спецификациите за камерата на Samsung Galaxy S22 5G и Galaxy S22+

Ликстерот Ice universe (@UniverseIce) ги објави спецификациите за камерата на претстојниот модел Samsung Galaxy S22 Ultra. Топ моделот на „Семи“ се очекува да пристигне со подобрена главна камера од 108MP со HM3 сензор за слики, кој ќе опфаќа повеќе детали, ќе има ултра-широк сензор на Sony од 12MP, 10MP 10X перископски телефото Sony сензор и 10MP 3X телефото сензор на Sony.

Galaxy S22 се очекува да биде со 6.06-инчен дисплеј, додека Galaxy S22+ ќе биде со 6.55-инчен дисплеј. Двата ќе имаат ист модул за камера од задната страна, со сопствениот ISOCELL GN5 50MP сензор на Samsung со 1µm пиксели. 10MP телефото сензорот обезбедува 3x оптички зум со 1µm пиксели и 12MP ултра-широк сензор што ги обезбедува истите спецификации што ги има и Galaxy S22 Ultra. Тоа значи дека ќе биде со 1.4µm пиксели и бленда од f/1.4. Селфи камерата кај Galaxy S22 и Galaxy S22+ ќе биде 10MP со 1.22µm пиксели и бленда од f/2.2.