Samsung Galaxy S10 и Note 10 добиваат One UI 4.0 надградба

Објавено на 04.12.2021 во AndroidSamsung Galaxy S10 и Note 10 добиваат One UI 4.0 надградба

Ако сте сопственик на еден од Galaxy S10 моделите од 2019 година, за брзо време добивате Samsung One UI 4.0, од најновата надградба со Android 12 оперативниот систем. Ќе имате нови дизајнирани теми за вашиот смартфон, што значи дека ќе добиете освежување како да имате нов телефон, како и многу други подобрувања. Galaxy S10 серијата е најстарата Samsung серија што добива надградба: Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, и Galaxy S10 5G, во јануари 2022 година.

Samsung Galaxy Note 10 серијата не е исклучена од надградбата со One UI 4.0, а тестерите во Јужна Кореја се веќе вклучени во програмата, Galaxy Note 10 и неговиот поголем брат, Galaxy Note 10+, добиваат секако надградба. Ако сакате да дојдете до неа, треба да се најавите на Samsung Members апликацијата и да се приклучите во програмата. Така ќе може да се најавите на бета верзијата во Settings > Software update. Galaxy S20 серијата исто така добива надградба наскоро со One UI 4.0.

Автор: Aleksandar Stankov