Маск објави меме на Twitter: 800.000 Американци се мртви, ти проклет идиоте

Објавено на 03.01.2022 во НовостиМаск објави меме на Twitter: 800.000 Американци се мртви, ти проклет идиоте

Најбогатиот човек на светот, ексцентричниот милијардер и сопственик на Tesla и SpaceX, Илон Маск, буквално го запали Twitter со објавата на мемето што се потсмева на вакцинираните и невакцинираните.

Маск објавил меме на кое што имаме два човека, еден со десет инекции забодени во телото и еден со уште една, што ги симболизира вакцинираните и невакцинираните луѓе во пандемијата на новиот коронавирус.  Над двајцата има облаче со истата мисла: Како тоа се уште не се починати?