Air Yacht е футуристичка мехајахта за најбогатите, може да лета и да лебди

Објавено на 13.01.2022 во НовостиAir Yacht е футуристичка мехајахта за најбогатите, може да лета и да лебди

Италијанската дизајнерска компанија ја претставила најновата луксузна јахта, дизајнирана за летање и пловидба на светските океани. Тоа екстравагантно возило наречено Air Yacht, е откриено на концептуалните слики со римската компанија Lazzarini Design Studio.

Телото на тоа летачко и пловечко чудо е замислено за изградба од јаглеродни влакна, а за време на летот може да достигне брзина и до 112 километри на час, благодарение на четирите електрични пропелери на соларен погон и два бочни понтони полнети со хелиум со капацитет од 400.000 квадратни стапки компресиран гас. Air Yacht може да остане во воздух цели 48 часа. Air Yacht може да лета, да лебди и да лебди над вода.