Список со смартфони што имаат најголемо зрачење

Објавено на 17.01.2022 во НовостиСписок со смартфони што имаат најголемо зрачење

Сите користиме смартфони, затоа што имаме потреба од нив, но во најголем дел сме и зависни од нив. Телефонот ни е секогаш во џеб и до нашата перница кога спиеме за да не буди. Со цел да докаже дека телефоните имаат високо зрачење, германската федерална канцеларија Bundesamt für Strahlenschutz за заштита од радијација објави список со смартфоните што имаат највисоко зрачење:

На инфографикот можеме да видиме дека највисоко зрачење има Motorola Edge, после него е ZTE Axon 11 5G, и OnePlus 6T е на третото место. iPhone порано беше исто така на списокот на првите 10 смартфон уреди, но сега Apple тоа го промени.