Помалите iPhone 14 модели ќе пристигнат со екрани од 120Hz

Објавено на 18.01.2022 во НовостиПомалите iPhone 14 модели ќе пристигнат со екрани од 120Hz

Apple за прв пат ја имплементираше ProMotion технологијата, а минатогодишните iPhone 13 Pro и Pro Max беа првите телефони што ја добија таа технологија. Годинава компанијата ќе претстави два стандардни модела: 6.1-инчен iPhone 14 и 6.7-инчениот iPhone Max, со две Pro верзии: 6.1-инчен iPhone 14 Pro и 6.7-инчен iPhone 14 Pro Max.

На почетокот се веруваше дека Pro моделите ќе добијат екрани од 120Hz, а потоа гласините почнале да кружат дека Apple ќе вгради 120Hz екрани и во помалите и поевтините верзии. iPhone 14 и 14 Max наводно ќе бидат со ниско-температурни поликристално силиконски (LTPS) панели, додека Pro моделите ќе бидат со LTPO панели.