Видео како паѓаат сателитите на Илон Маск од бурата во Вселената

Објавено на 12.02.2022 во НовостиВидео како паѓаат сателитите на Илон Маск од бурата во Вселената

Видеото одоздола демонстрира како паѓаат сателитите на компанијата Старлинк, во сопственост на Илон Маск. 40 сателити се урнаа поради геомагнетната вселенска бура.

Некои сателити се спуштиле многу ниско и изгореле во атмосферата на земјата, со неверојатен спектакл на небото, над Порторико. Инаку, геомагнетните бури ги создава сонцето, кои претставуваат дел од соларните ветрови, полни со радијација, од кои нѐ штити атмосферата на нашата планета.

Прочитајте повеќе: