Цукерберг ја претстави визијата за Метаверзумот, нема многу водушевени

Објавено на 25.02.2022 во НовостиЦукерберг ја претстави визијата за Метаверзумот, нема многу водушевени

Факт е дека во Мета се вложуваат огромни суми на пари и Марк Цукерберг верува дека во иднина луѓето ќе минуваат многу време во виртуелниот свет. Шефот на Метаверзумот го демонстрираше концептот со вештачка интелигенција

Bringing your imagination to life is easier when you have some help