Средба на гигантите Илон Маск и Мате Римац во Њујорк

Објавено на 09.03.2022 во НовостиСредба на гигантите Илон Маск и Мате Римац во Њујорк

„Ова беше забавно... И интензивно“, напишал Мате Римац на Facebook, покрај две фотографии на кои што открива дека во Њујорк се сретнал со Илон Маск. Фотографиите не откриваат многу, освен дека двајцата размениле мислења и идеи за време на вечерата, а можеби и да поразговараат чиј електричен автомобил е побрз: Rimac Nevera или Tesla Model моделите.

Затоа коментарите биле многу провокативни и контроверзни. Некои коментираат дека оваа фотографија на Маск ќе му биде спомен за цел живот, а другите му честитале на Rimac на средбата и прашале за што разговарале. Маск засега не ја одбележал оваа средба на социјалните мрежи, но нема да не изненади ако оди во кампусот на Rimac кога ќе се отвори.

Прочитајте повеќе: