iPhone SE (2022) има изненадувачки голема батерија внатре

Објавено на 22.03.2022 во НовостиiPhone SE (2022) има изненадувачки голема батерија внатре

Новиот iPhone SE (2022) е третата генерација на iPhone SE, кој сега излезе на YouTube, откривајќи интересни детали за буџетскиот iPhone што Apple не ни дава се уште информации. Погледнете на видеото одоздола како изгледа внатрешноста на телефонот:

Големите вести се дека iPhone SE 3 (2022) има поголем капацитет на батеријата, во споредба со сите претходни модели. Ако сакате да ги споредите, одоздола се наведени сите батерии од претходните модели на iPhone Se:

iPhone SE (2022): 2,018 mAh
iPhone SE (2020): 1,821 mAh
iPhone SE (2016): 1,624 mAh