Samsung ќе му помогне на Apple да го отстрани засекот кај iPhone 15 Pro (2023)

Објавено на 24.03.2022 во НовостиSamsung ќе му помогне на Apple да го отстрани засекот кај iPhone 15 Pro (2023)

Apple следната година ќе го отстрани неговиот фамозен засек за селфи камерата кај iPhone 15, каде што се наоѓаат камерата и Face ID. Според тајните извори, Samsung Display наводно развива екран за Apple, кој што ќе овозможи имплементација на FaceID под екранот

Таквите екрани наводно не се доволно добри за да се постави камера пдо нив, но со технологијата за препознавање на лице не би требало да има никакви проблеми. За развој на ваквата технологија Samsung соработува со канадската компанија OTI Lumionics. Новата технологија пред да се појави кај iPhone 15 Pro во 2023 година, таквите екрани ќе можеме да ги очекуваме кај Samsung преклопните смартфони Z Fold 5 и Z Flip 5, кои што исто така ќе бидат претставени следната година.