Samsung Galaxy Watch 5 доаѓа со поголема батерија од Apple Watch 7

Објавено на 04.04.2022 во НовостиSamsung Galaxy Watch 5 доаѓа со поголема батерија од Apple Watch 7

Samsung Galaxy Watch 5 годинава би требало да пристигне во големина од 40 и 44мм и батерија со капацитет од 397mAh. Минатите модели на Galaxy Watch 4 беа со 276mAh и 247mAh.  

Apple Watch 7 серијата се очекува годинава да пристигне со батерија од 309mAh, што значи дека е сепак помалку од онаа што ќе ја има Samsung Galaxy Watch 5.  Galaxy Watch 5 и Watch 5 Classic би требало да бидат презентирани во август оваа година.