Apple го закажа WWDC 2022 за 6 јуни со виртуелно присуство за iOS 16

Објавено на 07.04.2022 во iOsApple го закажа WWDC 2022 за 6 јуни со виртуелно присуство за iOS 16

Apple ја објави официјалната дата за одржувањето на нивната конференција Worldwide Developers Conference (WWDC), која првенствено е ориентирана на девелопери и софтверот, и некои хардверски новитети. Конференцијата од 6 до 10 јуни ќе биде виртуелна, но нејзиниот прв ден за некои девелопери и студенти ќе се одржи за заедничко гледање на keynote и предавања во Apple Park.

Apple се очекува да го претстави новиот софтвер iOS 16, за своите смартфони, таблети, компјутери, смартчасовници и новиот tvOS. Се уште не знаеме дали ќе има новитети за стриминг сервисот. Се очекува и новата генерација на Apple M процесори, . Се очекува и поевтина верзија на MacBook Air и поскапи iMac или iMac Pro

Автор: Aleksandar Stankov