Apple ја лансираше Self Service Repair Program, ќе можете сами да го поправите својот iPhone!

Објавено на 28.04.2022 во iOsApple ја лансираше Self Service Repair Program, ќе можете сами да го поправите својот iPhone!

Во ноември 2021 година, Apple најави дека ќе лансира програма за самопоправка на своите смартфони во 2022 година. Apple официјално ја претстави својата Self Service Repair Program вчера.

Новата програма моментално ги покрива само iPhone 13, iPhone 12, и iPhone SE (2022). Целта е да се добие поддршка за повеќе уреди во иднина и повеќе земји. Во моментот програмата важи само за САД, но ќе се прошири и во Европа на крајот на 2022 година, соопштуваат од Apple.