Стриминг сервисот го испрати iPod Touch во историјата

Објавено на 11.05.2022 во СмартСтриминг сервисот го испрати iPod Touch во историјата

Apple официјално објави дека iPod Touch нема повеќе да се произведува и да го продава музичкиот плеер iPod Touch. Овој уред во своето време изврши револуција во слушањето на музика, кој почна да се продава во 2001 година, во кого имаше меморија за 1.000 песни. 

Стриминг сервисот на Apple денес содржи над 90 милиони песни, дизајниран од истиот тим што подоцна го измисли iPhone. iPod беше редизајниран во 2019 година, но немаше посебни успеси на пазарот, иако се продаваше во големи количини. Apple ќе го продава iPod Touch се до последните залихи.