Samsung овозможува преземање на Google Assistant до летото кај Galaxy Watch 4

Објавено на 13.05.2022 во AndroidSamsung овозможува преземање на Google Assistant до летото кај Galaxy Watch 4

Samsung објави дека Google Assistant ќе стане достапен кај Galaxy Watch 4 за време на летниот период. Galaxy Watch 4 и Watch 4 Classic беа првите носечки уреди со Google и Samsung тимски помогна за развојот на Wear OS платформата. Благодарение на ова партнерство, часовниците сега ќе имаат Google Play Store, што значи дека корисниците сега ќе имаат пристап кон повеќе апликации. 

Samsung конечно објави дека Google Assistant излегува кај Galaxy Watch 4. Samsung соопшти дека се отвара нов еко систем, со тоа што ќе се овозможи на Galaxy Watch 4 корисниците да го преземат Google Assistant. Корисниците ќе имаат побрза гласовна интеракција и побрзи одговори, со што ќе може да го контролираат и Spotify со Google Assistant.

Автор: Aleksandar Stankov