Google Maps добиваат нова алатка - Immersive View

Објавено на 14.05.2022 во AndroidGoogle Maps добиваат нова алатка - Immersive View

Google Maps има нова алатка за Immersive view, која претставува комбинација од Street View и слики од воздухот, со цел да ви овозможи виртуелно истражување на градските улици. Со нашиот нов поглед може детално да искусите какви се улиците, сите знаменитости, рестораните или некое друго популарно место.

Ќе имате чувство како да сте таму и разгледувате на лице место. Ако патувате на нова локација, овој детален поглед со Immersive View ќе ви овозможи ново искуство во 3D. Apple Maps веќе ја има оваа опција, која беше лансирана од 2021 година. Новата алатка беше најавенана Google I/O конференцијата неделава.