Facebook: Вештачка интелигенција ќе преведува статуси

Објавено на 19.05.2017 во НовостиFacebook: Вештачка интелигенција ќе преведува статуси

Тимот на Facebook за вештачка интелигенција (FAIR) објавил дека ќе ја зголеми ефикасноста за преведување на различни јазици. Новиот принцип на преведување се базира на конволуциски невронски мрежи (CNN).

CNN е клучен пристап за развој на скалабилното автоматизирано препознавање на јазик, глас и слика. За разлика од досегашниот пристап што преведуваше само по 1 збор, CNN на FAIR ги преведува сите зборови правилно и во реално време со помош на вештачка интелигенција.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}