iPhone 14 ќе има подобрена LTPO технологија кај Pro-верзиите

Објавено на 30.05.2022 во iOsiPhone 14 ќе има подобрена LTPO технологија кај Pro-верзиите

Повеќето Android смартфони и Apple смартчасовници доаѓаат со always-on display за да ви овозможи информации за дата и часовник, кога телефонот е заклучен. iPhone 13 Pro и Pro Max минатата година ја немаа оваа алатка, но се очекува да пристигне сега со iPhone 14.

iPhone 13 Pro и Pro Max имаат LTPO технологија, која што овозможува динамичко освежување на екранот. На тој начин, стапката од 120Hz се реализира само во моментот кога е потребна, на пример, кога гледате видео или играте игри. Овие телефони можеа стапката на освежување на екранот да ја симнат до 10Hz, а сега iPhone 14 Pro и Pro Max ќе може да ја симнат до 1Hz. Оваа опција би можела да го отвори патот за повторно да се воведе always-on режимот, според Рос Јанг.