Кои чипови да ги очекуваме со следниот Galaxy S23

Објавено на 31.05.2022 во AndroidКои чипови да ги очекуваме со следниот Galaxy S23

Експертите нагодуваат кој чип ќе го вгради Samsung во својот предводник за 2023 година. Се очекува следниот Galaxy S23 смартфон да пристигне со Exynos 2300 процесорот на одредени пазари, како што е на пример македонскиот. Samsung вообичаено ги покрива САД и Кина со Qualcomm Snapdragon чиповите за премиум класа, додека останатите се со Exynos чип. 

Samsung изгледа дека сака да се фокусира на производство на своите Exynos чипови за своите смартфони, отколку да ги продава на другите производители на смартфони. Samsung зад сцената се очекува да ги посвети следните две години на дизајнирање на чипови, отколку на производство.