Apple планира нов MacBook Air и два iPad уреда со OLED панел

Објавено на 18.06.2022 во iOsApple планира нов MacBook Air и два iPad уреда со OLED панел

Apple почна и со промени кај екраните, кој моментално се фокусира на транзиција од LCD екрани со miniLED позадинско осветлување, кон OLED екрани. Така тврди Рос Јанг, кој ги очекува новите iPad и Mac модели со OLED екрани за две години.

Apple се очекува до 2024 година да ги претстави новите 11-инчи и 12,9-инчи iPad Pro модели со OLED екрани, при што посебно интересно е што тогаш би можеле да го претстават и првиот лаптоп со OLED екран. Најверојатно новиот модел ќе биде MacBook Air. Сите уреди со OLED панели ќе бидат со варијабилна фреквенција од 1Hz до 120Hz, што е опцијата што Apple ја нарекува ProMotion.