SpaceX ги отпушти вработените што го критикуваа Илон Маск

Објавено на 19.06.2022 во ВселенаSpaceX ги отпушти вработените што го критикуваа Илон Маск

Илон Маск нема влакна на јазикот и често е контроверзен на социјалните мрежи, најчесто Twitter. Постојат одреден број на вработени што не се согласуваат со него и го критикуваат поради тие објави. 

„Илон Маск е често причина за одвлекување на вниманието и непријатности за вработените во SpaceX, особено во текот на последните неколку недели“, пишува во писмото. Се истакнува и дека неговите твитови ја претставуваат компанијата во лошо светло, затоа што Маск е главната личност во компанијата и нејзиниот истакнат портпарол. 

SpaceX реагирал на ова писмо со откази. Се уште останува непозната информацијата колку луѓе останале без работа, но сигурно е дека одреден број на вработени од SpaceX останале без работа, потврдила претседателката на SpaceX, Гвин Шотвел. Таа смета дека враобтените ја преминале линијата.