Илон Маск со еден твит за Доуџ ги „воскресна“ криптовалутите

Објавено на 21.06.2022 во НовостиИлон Маск со еден твит за Доуџ ги „воскресна“ криптовалутите

Во последниот период пазарот на криптовалути е многу паднат, а Илон Маск е познат како човек што често влијае врз цените на сите коини. „Ќе продолжам да го поддржувам Доуџкоин“, вели тој, и додава дека сè уште го купува тој мимекоин.

Кога Маск твиташе за Доуџ, цената на мимекоинот се зголеми за 11% од 0,052 долари, на 0,058 долари. Цената на Биткоин исто така се дигна за 4,7% во последнит 24 часа, кој сега вреди 18,290 долари. 

Прочитајте повеќе: