Ако користите постар телефон од iPhone 8, Apple има важно предупредување за вас

Објавено на 23.06.2022 во iOsАко користите постар телефон од iPhone 8, Apple има важно предупредување за вас

Новиот оперативен систем iOS 16 доаѓа следната есен. Постарите модели на iPhone нема да можат да добијат нов iOS 16, затоа што Apple константно одбива нова софтверска поддршка за постарите модели. Постарите iPhone корисници нема да добијат нови опции и ќе бидат изложени кон ризик од хакирање, затоа што нема да имаат безбедносни надградби.

Ако на пример, го имате iPhone SE од првата генерација, iPhone 8 или понов уред, ќе може да го користите iOS 16. Постарите модели од март 2016 година, функционираат само на iOS 15.5, што значи дека корисниците на тие уреди ќе изгубат со најновите ажурирања што одат напред.