Илон Маск сака да интегрира плаќање со крипто кога ќе го купи Twitter

Објавено на 23.06.2022 во КриптоИлон Маск сака да интегрира плаќање со крипто кога ќе го купи Twitter

Се уште нема одговор дали Twitter ќе го купи Илон Маск, во вредност од 44 милијарди долари. Познат како голем поборник на криптовалутите, Маск сака да интегрира крипто наплата во Twitter. Маск неодамна го одржа својот прв заеднички состанок со вработените на Twitter, каде што наскоро би можел да воведе крипто плаќање, за кое што вели дека ќе ја максимизира корисниста на услугата.

Маск има за цел да ја максимизира корисноста на услугите, кои што вклучуваат соодветни начини на наплата. Тој призна дека има проблем со неконтролираните крипто измами на Twitter. Тој дал предлог за корисниците да се овозможи проверка на автентичноста на претплатничкиот производ Twitter Blue, кој тогаш ќе биде рангиран над сите останати. 

Автор: Aleksandar Stankov