Тим Кук повторно ја потенцира AR технологијата како основа на се

Објавено на 24.06.2022 во НовостиТим Кук повторно ја потенцира AR технологијата како основа на се

Тим Кук веќе неколку пати потенцира дека проширената реалност ќе биде многу важна во иднина, па врз основа на тоа аналитичарите сметаат дека Apple во следните неколку години ќе се посветат на тој план за лансирање на очила за проширена реалност. 

Во неодамнешно интервју за China Daily USA повторно зборувал за потенцијалот на AR технологијата. Apple досега постигнал многу на тој пазар, со тоа што бил фокусиран на AR апликациите за iPhone и iPad. Вели дека е многу возбуден околу проширената реалност и дека е основа на секоја технологија.