Колку ќе падне вредноста на bitcoin, се смета дека не сме ни близу до крајот

Објавено на 24.06.2022 во КриптоКолку ќе падне вредноста на bitcoin, се смета дека не сме ни близу до крајот

Речиси невозможно е да се предвиди на долг рок колку ќе паѓа вредноста на криптовалутите, а аналитичарите што вложуваат во крипто пазарот се обидуваат да анализираат каква ќе биде ситуацијата на пазарот, дали ќе се влоши или ќе се подобри. Кога повторно можеме да очекуваме раст на bitcoin, ether и другите криптовалути?

Според Јан Харнет, ко-основач и главен директор на компанијата за инвестиции Absolute Strategy Research, тврди дека не сме ниту близу до тој слободен пад. Според него, вредноста на bitcoin би можела да порасне уште 40%, на цена од 13 илјади долари. Меѓутоа, се уште се очекува пад на пазарот. 

Автор: Aleksandar Stankov