Револуционерниот Mercedes VISION EQXX достигна домет од 1200км

Објавено на 26.06.2022 во Електричен погонРеволуционерниот Mercedes VISION EQXX достигна домет од 1200км

Официјално претставен во јануари, Mercedes-Benz VISION EQXX го воведе германскиот производител на автомобили во светот на електричните возила. Mercedes употребил софистицирани развојни и технолошки техники за поголема ефикасност за концептот VISION EQXX.

Дометот на автомобилот од 1200 километри со едно полнење на батеријата, е доволен доказ за неговата темелна дизајнерска способност, истакнувајќи ја батеријата на VISION EQXX како надмоќна во автомобилската индустрија. Mercedes објави дека VISION EQXX ги урнал рекордите со возење од Штутгарт до Касис, Франција. 

Автор: Aleksandar Stankov