Asus ROG Phone 6 и 6 Pro го дигнаа мобилниот гејминг на повисоко ниво

Објавено на 07.07.2022 во ИгриAsus ROG Phone 6 и 6 Pro го дигнаа мобилниот гејминг на повисоко ниво

Asus ROG Phone 6 официјално излезе и ќе биде достапен во класична и Pro верзија. Пристигнува со новиот Snapdragon 8+ Gen 1 процесор под хауба, масивна батерија од 6,000mAh за долго играње, термален систем за ладење GameCool.  

ROG Phone 6 Pro има 2-инчен OLED панел на задната страна со ROG Vision технологија за да прикажува анимации.

Со секунадрниот дисплеј Asus ROG Phone 6 Pro дефинитивно се одделува од другите гејминг телефони од естетски аспект и костумизацијата, со тоа што им овозможува на корисниците да креираат свои лични анимации.

Главниот 6.78-инчен AMOLED панел од Samsung е присутен и кај ROG Phone 6 и кај 6 Pro, кој оди до 165Hz.