iPhone и iPad корисниците на YouTube што не се премиум добиваат PiP

Објавено на 14.07.2022 во iOsiPhone и iPad корисниците на YouTube што не се премиум добиваат PiP

Јуни 2022 година, премиум корисниците на YouTube добија опција за слика-во-слика picture-in-picture (PiP). Ова овозможува на корисниците да продолжат да гледаат YouTube со помало отворено прозорче, додека другата апликација е отворена и активна. 

Google го лансираше PIP за сите YouTube корисници на iOS во САД. Сите iPhone и iPad уреди со iOS и iPadOS 15.0 или понови софтвери, ќе ја добијат надградбата во следните неколку денови.