Робустен Apple Watch Pro ќе има иста цена како iPhone 13 Pro!?

Објавено на 14.07.2022 во iOsРобустен Apple Watch Pro ќе има иста цена како iPhone 13 Pro!?

iPhone 14 ќе биде поскап од iPhone 13 серијата, а робустната верзија на Apple Watch ќе биде иста цена како iPhone 13 Pro. Apple би можел да претстави нова верзија на робустен смартчасовник овој септември со новата серија на Apple Watch Series 8, и новиот буџетски SE модел.

Новиот модел би можел да се нарекува Apple Watch Extreme, Apple Watch Max, Apple Watch Explorer Edition, или Apple Watch Pro. Какво и да биде неговото име, дефинитивно ќе имаме нов Pro модел што ќе биде поскап и неуништив на терен.