Windows 12 може да пристигне уште во 2024 година

Објавено на 19.07.2022 во WindowsWindows 12 може да пристигне уште во 2024 година

Microsoft не се откажува од Windows и постојано го развива. Минатата година беше лансиран Windows 11, а сега протекоа информации и дека новата верзија на Windows би можела да излезе за само две години. Microsoft, после долга пауза меѓу 10 и 11 верзија, би можел да го претстави Windows 12 уште во 2024 година.

Се уште нема информации што ќе има новата серија, само се шпекулира дека нема да биде потребно долг период. Имаше најава за надградба на оперативниот систем Windows 11 по еднаш годишно, но според новите надградби ќе може да очекуваме и по четири пати годишно кај Windows 10 и Windows 11.