iPhone конечно добиваат Always On опција, Android ја има неколку години

Објавено на 31.07.2022 во iOsiPhone конечно добиваат Always On опција, Android ја има неколку години

Уште еден месец до новите модели на iPhone, за кои што од Apple се уште ништо не коментираат. Наместо iPhone mini ќе биде претставен iPhone 14 Max, заедно со три други модели: iPhone 14, iPhone 14 Pro и Pro Max. Новитетот што ни го носи новата генерација на смартфони од Apple е always on screen.

Android корисниците веќе ја имаат оваа опција кај речиси сите рангови на смартфони, срена класа и висока класа, додека Apple корисниците го немаа ова за полесно прегледување на часовникот и датумот.