Sony загрижен за аквизицијата на Activision Blizzard од Microsoft

Објавено на 03.08.2022 во ИгриSony загрижен за аквизицијата на Activision Blizzard од Microsoft

Microsoft на почетокот на годината не изненади со најава на големата аквизиција од 68,7 милијарди долари. Sony не биле воодушевени со  преземањето на Activision Blizzard, по што веднаш извршиле аквизиција на Bungie за 3,6 долари. 

Bungie е познато гејмерско студио по игрите Halo и Destiny 2, популарни кај гејмерите, кои што се разбира, не може да се мерат со Activision и нивната игра Call of Duty

Автор: Aleksandar Stankov