Се шират муабети за телефоните на Apple, колку пари ќе биде iPhone 14

Објавено на 05.08.2022 во iOsСе шират муабети за телефоните на Apple, колку пари ќе биде iPhone 14

Имаме уште еден месец отприлика до најважниот настан на Apple годинава, во септември излегува новата iPhone 14 серија. Apple треба да се откаже од моделот на iPhone mini, кој како замена доаѓа Max верзијата. 

Доаѓаат класичниот iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro и Pro Max, а ако информациите се вистинити што кружат низ мрежата, обичните и Pro моделите треба да се разликуваат повеќе во однос на претходните генерации. iPhone 14 би требало да биде 799 долари, иста цена како iPhone 12 и 13, iPhone 13 mini беше 699 долари, а поголемата верзија ќе биде 899 долари. iPhone 14 Pro ќе биде 1099 dolara, а Pro Max 1199 долари.