Moto Razr 2022 официјално се лансира, ривал на најголемите

Објавено на 11.08.2022 во Преклопни уредиMoto Razr 2022 официјално се лансира, ривал на најголемите

Moto 2022 дебитираше во Кина, веднаш после откривањето на Samsung Galaxy Z Flip 4. Moto Razr 2022 доаѓа со Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 процесор, најмоќниот процесор меѓу Android телефоните, 6.7 инчен флексибилен OLED дисплеј со матиран дизајн.

Секундарниот Quick View дисплеј изнесува 2.7 инчи, кој служи за следење на известувањата. Главниот сензор на камерата изнесува 50MP со OIS (optical image stabilization). Motorola тврди дека Razr 2022 го има најсофистицираниот модул за камера. 

Основната цена на Razr 2022 почнува со 900 долари, кој моментално е достапен во Кина, а се зборува и за глобално лансирање.